RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Трамп – це найцінніший агент Путіна і загроза не тільки Україні

Андрій Піонтковський розповідає, чому Україна всіма силами має перешкоджати приходу Дональда Трампа до влади

Андрій Піонтковський розповідає, чому Україна всіма силами має перешкоджати приходу Дональда Трампа до влади Фото:

Гучна заява кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа про готовність визнати Крим російським і зняти санкції з РФ багато хто вважає черговим доказом у скарбничку того, що він, фактично, працює в інтересах Кремля. Так вважає відомий російський політолог Андрій Піонтковський. Однак, на його думку, справа тут не в "руці Москви", а в самій особистості Трампа, який говорить відверті дурниці, і щиро вірить у те, що говорить. Саме це і робить Трампа цінним агентом Путіна, - вважає Андрій Піонтковський.


Готовність Трампа визнати анексію Криму - не єдина його заяву, що порадувала Кремль. Є й інші, не менш скандальні. Так, він повідомив, що в разі нападу Путіна на прибалтійські країни він не буде їх захищати, як це вимагає ст. 5 статуту НАТО, а спочатку з'ясує, чи достатньо вони самі витрачали грошей на оборону.

Це не передвиборча риторика, тому що американський пересічний виборець мало цікавиться Україною або Прибалтикою, так що багато голосів на цій тематиці не заробиш у будь-якому випадку. Швидше, втратиш голоси української та прибалтійської громад. Ситуація набагато гірша, це його глибоке зовнішньополітичне переконання, він так щиро думає.

Взагалі, Трамп – це цінний агент Путіна в Америці, такий, якого у радянської системи і радянського КДБ не було за всю історію СРСР. Найбільша його цінність в тому, що його ніхто не вербував і ніяких обіцянок він не давав. Тому формально викрити його в цій якості неможливо. Просто як виключно корисний безграмотний буржуазний ідіот він абсолютно щиро збирається домагатися тих речей, про які мріє Путін: відходу США з світової арени, розвалу НАТО, здачі України Путіну.

Трамп – ідіот, який вважає себе патріотом Америки. А ось хто справжні платні агенти Кремля – це його найближчі співробітники: керівник виборчої компанії Манафорт, радник з Росії Пейдж. Це мерзотники, які роками працювали за величезні гроші у російських олігархів, і у вашого Януковича, до речі. Манафорт був його радником довгі роки, очолював виборчу компанію в 2008 році. Ось вони знають, за що і на кого вони працюють, і всіляко підтримують божевільні фантазії свого безграмотного шефа.

Ось ми в Росії і в Україні часто справедливо нарікаємо на низький рівень політичної культури населення. Ну, а що говорити про Америку, цитадель так званого вільного світу. Досить на пику цього Трампа подивитися і зрозуміти, хто це.

Трамп - важко хвора людина, самозакоханий параноїк, абсолютно безграмотний в питаннях світової політики. Цей чоловік у нас би не пройшов і на голову сільради. Той же Жириновський все-таки максимум 10% бере. І на більше і не претендує.

Готовність Трампа до відвертої здачі Путіну європейських союзників США - в якійсь мірі, продовження і певних тенденцій обамівської політики. Ми ж пам'ятаємо знамените інтерв'ю Обами журналу "Атлантік" навесні цього року, де сказано: росіянам хочеться зґвалтувати Україну більше, ніж нам її захистити. І так завжди буде, тому нам доведеться з цим рахуватися.

Це одкровення Обами показує, що подібні настрої досить характерні для американського політичного класу. Але Обама як президент США, принаймні, не відмовляється від обов'язків США як члена НАТО, і його підпис під декларацією недавнього саміту НАТО зайвий раз це підтверджує. А Трамп максимально експлуатує ізоляціоністські настрої, котрізавжди існували в США. Такі настрої, об'єктивно прогітлеровські, були сильні в США перед 2-ою Світовою війною. Рузвельту величезних зусиль коштувало переконати американський народ у необхідності опору фашизму. Характерно, що Трамп запозичив для своєї кампанії гасло ізоляціоністів 30-х років "AmericaFirst".

Загроза приходу Трампа до влади в США досить реальна. У всякому разі, виключати її не можна. Так, звичайно, своїми шокуючими заявами з різних приводів Трамп кожен день відштовхує багатьох. Наприклад, не на користь йому зіграла остання його пропозиція Путіну опублікувати вкрадену російською розвідкою, як він вважає, електронну пошту Хілларі Клінтон. Прямий заклик до іноземної державі до шпигунства проти своєї держави шокував дуже багатьох.

Сьогодні, судячи з опитувань громадської думки, Клінтон випереджає Трампа, але не набагато. І уявіть собі на хвилину, що десь у середині жовтня в Америці відбувається мега-теракт з явним участю ісламістів, великою кількістю жертв, а Барак Хуссейнович, як завжди, знову буде заперечувати і говорити, що іслам тут ні до чого, що іслам – це прекрасна релігія і так далі.

Що, звичайно викличе обурення американського виборця і приверне до Трампа дуже багато прихильників. У Трампа є можливість прийти до влади, що буде колосальною перемогою Путіна. Тобто перемогою, якої не змогла здобути супердержава Радянський Союз за роки холодної війни. А ось, здавалося б, незначна злодійська путінська Дзюдохерія має шанс здобути таку перемогу.

Це величезна спокуса і , я думаю, Путін серйозно розмірковує над тим, як таким шансом скористатися.

Прихід Путіна-Трампа до влади до США - це загроза не тільки Україні, а й всьому світу.

Прихід Путіна–Трампа до влади в США – це кінець Заходу і кінець вільного світу, як ми їх звикли розуміти.

Тому всім нам, прихильникам "Київській Русі в її вирішальній сутичці з Золотою Ордою", треба називати речі своїми іменами, говорити, хто такий Трамп, яку загрозу сьогодні він несе світу і не займатися політичною коректністю: де ми не втручаємося, ми будемо поважати будь-який вибір американського народу і так далі.

Я от для себе визначив, що я не буду поважати будь-який вибір американського народу і буду робити все, що в моїх скромних силах, щоб максимально викривати Трампа і не допустити його приходу, а на його плечах і Путіна до влади в США.

Я думаю, те ж саме має робити і українське суспільство, і українське керівництво.

Читайте також

Чи отримає Україна допомогу зі США: чого чекати від голосування у Конгресі 20 квітня

Експерти стримано оптимістично оцінюють перспективи голосування за допомогу Україні

Дідусі-розбійники: чого чекати Україні від Дональда і Джо

Для України перемога на праймеріз Трампа та Байдена не обіцяє нічого доброго

Реванш за будь-яку ціну: чому Трамп накинувся на НАТО і блокує гроші Україні

Бажаючи перемогти, Трамп явно починає перегинати палицю у питаннях з НАТО та Україною