RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Донецький журналіст пригадав темне минуле закритого заводу на Донбасі

Донецький журналіст Денис Казанський їдко прокоментував закриття найбільшого українського виробника холодильної техніки ПАТ "Норд" в окупованому Донецьку.

Про це він написав у своєму блозі.

Казанський нагадав, що в 2013 році власник заводу і прихильник Партії регіонів Ландік говорив, що його завод орієнтується на російський ринок і просив Віктора Януковича не підписувати угоду про асоціацію з Євросоюзом. Потім, за його інформацією, колектив заводу регулярно брав участь в акціях в підтримку Януковича і проти Евромайдану.

"Росія ввела війська, і Донецьк фактично перейшов під її контроль. Здавалося б, мрія колективу «Норду» збулася. Ніщо не заважає більше попаданню продукції «на традиційні ринки». Бери та постачай холодильники в Росію скільки завгодно! Але на «Норді» щось пішло не так, і виробництво остаточно загинуло", - іронічно пише журналіст.

"Росія не допомогла. Раптово з'ясувалося, що їй донецькі холодильники і в х...й не вперлися. Привіт дебілам, які навесні 2014 року запевняли, що хочуть в Росію, тому що вона збереже Донбасу заводи і робочі місця. Всього доброго вам, гарного настрою", - заявив Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", збитки України від анексії Криму та заподіяних окупантами руйнувань шахт і заводів на Донбасі оцінити поки неможливо, але йдеться про колосальні цифри.