RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Україні напророкували повернення відомого лоукостера

Генеральний директор авіакомпанії WizzAir Йожеф Вараді заявив, що компанія серйозно розглядає можливість розширення своєї присутності на українському ринку.

Про це він сказав в інтерв'ю польському порталу fly4free.pl.

"Ми бачимо, що ситуація в Україні стабілізується, і з точки зору бізнесу нам дуже подобається те, що там відбувається", - розповів Вараді.

При цьому він нагадав, що рішення про закриття української дочки авіаперевізник прийняв не тільки через війну, а й у зв’язку з падінням курсу гривні, а також кількості пасажирів в Україні.

Гендиректор WizzAir не уточнив, на яких напрямках і коли українці можуть очікувати появи нових рейсів, але вже з 19 серпня авіакомпанія відкриє рейси до Лондона з розташованого в 80 км від Чернівців румунського міста Сучава.

Повернення лоукосту до України прокоментував у своєму Facebook міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

"Wizz Air заявив про бажання повернутися до України, тому що "відбувається стабілізація". Скільки ж часу я витратив на пояснення експертам, що питання "в економіці", а не "в політиці"!!! А мені казали, що я, м'яко кажучи, не правий. Бо вони ж експерти. Найголовніше створити рівні умови для всіх, а з економічною стабілізацією авіаринок буде динамічно розвиватися сам собою. "Невидима рука" ринку працює. Ще Адам Сміт про це говорив", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", з 20 квітня 2015 року компанія "Візз Ейр Україна", яка виконувала 16 рейсів двома літаками, припинила свою діяльність.

За матеріалами "avianews.com"