RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Призначення Луценка генпрокурором: з'явилися кумедні фото з Ради

У соціальних мережах з'явилися зроблені у Верховній Раді фотографії Юрія Луценка, який після сьогоднішнього прийняття депутатами резонансного закону зможе стати генеральним прокурором, незважаючи на відсутність юридичної освіти.

Знімки опублікував на своїй сторінці у Facebook фотограф Богдан Бортаков.

Кожну фотографію він підписав.

12/05/16 ВР: "алло, ПАП" ...(з))))

12/05/16 ВР: хто там має сумніви в тому, що Тимошенко підтримає Луценка...?

12/05/16 ВР: коллажна картка вийшла...

12/05/16 ВР: день Луценка на моїй стрічці сьогодні — у кадрі нечутна мені з балкону відповідь на питання, хто буде генпрокурором...?

Тим часом, як повідомляє Інтерфакс-Україна, президент України Петро Порошенко вже підписав прийнятий сьогодні парламентом закон (№4645) "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо діяльності Генеральної прокуратури України".

"Після того, як закон надійшов до Адміністрації президента з Верховної Ради, він був підписаний президентом", — повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

Нагадаємо, цей документ за основу і в цілому був підтриманий 258 голосами народних депутатів. Згідно із законом, генеральним прокурором може стати громадянин України, який має вищу освіту і стаж роботи у галузі права або досвід роботи в законодавчому чи правоохоронному органі не менше 5 років. З вимог до претендента на посаду генпрокурора вилучена норма про необхідність мати вищу юридичну освіту.

Як повідомляв "Апостроф", в соціальних мережах відреагували на ухвалення Верховною Радою закону, який дозволить призначити генеральним прокурором Юрія Луценка, який не має юридичної освіти, назвавши це "справжньою кентовою реформою".