RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

До скандалу з "Миротворцем" підключилася G7

Держави "Великої сімки" (G7) висловили свою глибоку стурбованість у зв'язку з оприлюдненням персональних даних журналістів на сайті "Миротворець".

Про це повідомляє Громадське ТБ з посиланням на заяву країн G7.

"Це суперечить суті та положенням українського законодавства, в якому чітко йдеться про те, що персональні дані можуть бути оприлюднені лише за згодою особи. Це також суперечить міжнародним зобов'язанням України", - йдеться в заяві.

Підкреслюється, що зображення журналістів як "пособників терористів" ставить під загрозу особисту безпеку кожного з них, а також свободу слова в Україні.

"Журналісти повинні мати можливість виконувати свою роботу без загроз, переслідування і залякування. Це надзвичайно важливо та має велике значення для України, аби журналісти мали змогу інформувати про події на Донбасі та будь-де", - зазначили у "Великій сімці".

"Ми закликаємо тих, хто відповідає за сайт "Миротворець", прибрати персональні дані з веб-сайту і утриматися від провокаційної риторики... Ми заохочуємо та закликаємо владу України забезпечити чинну свободу ЗМІ в Україні", - додали в G7.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно сайт "Миротворець" опублікував правила акредитації в так званій ДНР.