RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Розгорається скандал через висловлювання генсека ООН про роль Путіна на Донбасі

Постійний представник України при Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко висловив глибоке обурення з приводу заяви генерального секретаря ООН Пан Гі Муна про те, що Росія повинна відіграти надзвичайно важливу роль у розв'язанні збройного конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як сказав Єльченко, він не розуміє, як генсек ООН "може говорити речі, що є по суті похвалою ролі Росії в залагодженні конфлікту в Україні, в той час як Росія є головним гравцем в агресії проти України, в підтриманні цього конфлікту в розпаленому стані".

Постпред України в ООН підкреслив, що Пан Гі Мун через зазначені вище слова втратив усяке моральне право говорити що-небудь про конфлікт на Донбасі і про окупацію Росією Криму.

Також Єльченко зазначив, що Україна направить офіційний протест до Генеральної асамблеї ООН з проханням пояснити ці слова Пан Гі Муна і виправити їх.

Зокрема, генсек ООН заявив, що РФ як постійний член Ради Безпеки з правом вето повинен "зіграти надзвичайно важливу роль" у вирішенні "нагальних глобальних питань, від завершення конфліктів в Україні та Сирії до захисту прав людини та контролю за нерозповсюдженням зброї масового знищення".

У свою чергу, представник генсека ООН Стефан Дюжаррик різко прокоментував критику з боку України заяв Пан Гі Муна.

Про це повідомляє телеканал 112 Україна з посиланням на агентство Associated Press.

"Я не збираюся аналізувати або реагувати на критичні зауваження, які можуть бути отримані", - сказав Дюжаррик.

Він додав, що "ми не відмовимося від своїх слів" і порекомендував прочитати повний текст доповіді генсека ООН.