RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Ющенко розповів, як українці хотіли Путіна в президенти

Колишній президент України Віктор Ющенко сказав, що 70% українців у 2008 році хотіли бачити президентом країни Володимира Путіна.

Про це Ющенко заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Путін з'явився на Донбасі і в Криму, тому що слабка національна ідентичність і національну єдність (українців, - ред.) дали привід. Коли ми робили соціологію в 2008 році, ще коли я був президентом, тоді 70% українців хотіли б бачити президентом Путіна. Тоді, у 2008 -2009 рр., на запитання хотіли б ви бачити президентом Володимира Путіна, більше половини українців відповіли - так. На частині наших територій створено "російський світ", - сказав екс-президент.

"Нам треба шукати причину в собі і якщо ми її побачимо, то є шанс все виправити і ми станемо гідними супротивниками путінської Росії. Для того щоб перемогти ворога, його треба ненавидіти. Це слова великого гуманіста Іллі Еренбурга, який навчав у 1941 році, як перемагати фашистів, як формувати дух перемоги", - зазначив Ющенко.

Інтерв'ю з Віктором Ющенком читайте на "Апострофі" найближчим часом.

Як повідомляв "Апостроф", колишній посол США в Росії Майкл Макфол заявив, що Віктор Ющенко не хотів, щоб Україна вступала в НАТО.