RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Гучна відставка в Кремлі: в РФ пояснили, навіщо Путін позбавляється від соратників

Президент Росії Володимир Путін послідовно відправляє у відставку тих людей, які можуть мати свою думку, і призначає замість них лояльних особисто йому технократів.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив російський політолог та історик Валерій Соловей.

"Я не бачу якихось специфічних конкретних причин для цієї перестановки, пов'язаних, наприклад, з Україною Як на мене вони вписуються в загальну тенденцію заміни старої групи еліти — так званих великих вельмож в оточенні Путіна на технократів", сказав Соловей.

Він висловив думку, що одним з головних критеріїв щодо тих людей, хто приходить на їх місце, є особиста лояльність Володимиру Путіну, те, що вони зобов'язані йому кар'єрою.

"А, скажімо, Володимир Якунін, який був першим відправленим у відставку серед "великих вельмож", Віктор Іванов, Ромодановський, Бельянінов, а зараз ось Сергій Іванов. Всі вони вважали і, мабуть, вважають себе соратниками президента. Тобто людьми, які знаходяться поруч з Володимиром Путіним, мають право на свою думку і, головне, на частку в політичній владі Так, і від них він поступово позбувається", підсумував Соловей.

Як писав "Апостроф" 12 серпня Володимир Путін звільнив Сергія Іванова з посади керівника президентської адміністрації і відправив його займатися природоохоронною діяльністю, призначивши на його посаду заступника Антона Вайно.

Сьогодні читайте інтерв'ю з Валерієм Солов'єм на "Апострофі"