RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Радник Порошенко опублікував сильну статтю про незавидне майбутнє Росії

Радник президента України Петра Порошенка Володимир Горбулін передбачає затяжну внутрішню і зовнішню кризу для Росії, аж до втрати частини її території.

Про це він написав у статті для Дзеркала тижня.

Горбулін зазначає, що ризики для Росії виросли дуже серйозно, оскільки саме вона "випустила джина "гібридної війни" з пляшки", тим самим погодившись, що нові норми і принципи "геополітичного свавілля" розповсюджуються і на неї.

Особливо ризики сильні для регіонів, які РФ і так послаблює у військовому та адміністративному плані.

"Це, насамперед, Далекосхідний регіон, відкритий для повзучої китайської експансії, що може початися вже в найближчі роки і тривати десятиліття. Скільки завгодно жорсткі "керівні вказівки" далекого Центру і як завгодно абстрактно могутні "духовні скрепи" безсилі перед конкретними регіональними демографічними тенденціями. Надання Москвою Китаю практично повного доступу до цілих районів — це вільне чи мимовільне створення своїми руками хорошого плацдарму, на якому Пекін може без особливих складнощів і труднощів задіяти сценарії і стратегії "гібридної війни" проти Росії. Благо, що відповідних наймасштабніших ресурсів (насамперед, надлишку населення) самому Китаю не позичати", - пише Горбулін.

Крім того, проблема Росії, на його думку, полягає в тому, що всі сили РФ кинула на зовнішню політику, а власним громадянам всередині країни їй нема чого запропонувати. Між тим, без реформ і змін країна буде стрімко падати економічно, впевнений Горбулін.

"Чи може країна тривалий час існувати без повноцінної внутрішньої політики? Цілком ймовірно. Та ж Північна Корея, яка практично повністю замінила порожні холодильники ідеологічно заповненими телевізорами, це "успішно" демонструє. Чи може країна тривалий час існувати без внутрішньої політики успішно? Більш ніж сумнівно. Хіба що, як і у випадку з Північною Кореєю, вона закриє всі кордони, обмежить всі можливі комунікації і, на всяк випадок, жорстко стандартизує "думки" своїх громадян", - зазначає радник Порошенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський журналіст передрік голодні марші пенсіонерів на Москву