RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Затримання українського депутата за кордоном: з'явилася його скандальна заява

Колишній мер Херсона, депутат Херсонської міськради Володимир Сальдо, який був затриманий в Домініканській республіці за звинуваченням у викраденні людини, заявив, що його самого викрали і катували.

Про це він заявив в коментарі ZN.UA.

Сальдо заявив, що він перебував у полоні 50 днів у одного з жителів Херсона.

"В Домініканську республіку я прибув у червні, на ділову зустріч на запрошення жителя Херсона Дениса Пащенко. З ним мене познайомили представники херсонських ділових кіл і не було підстав чого-небудь побоюватися. Вже в Домініканській республіці мене викрали, нібито за вказівкою цієї ж людини. Забрали всі особисті речі, гроші, мобільні телефони і планшет, утримували під замком з зав'язаними очима. Так тривало близько 50 днів. На руках у мене постійно були наручники, на ногах - також металеві "браслети", - заявив Сальдо.

За його словами, його катували спеціально найняті люди електрошокером, холодною водою, тиснули на больові точки.

"За деякими ознаками можу припустити, що це - або колишні військові, або люди із спеціальною підготовкою. Викрадачі вимагали викуп, сума стартувала з 200 тисяч доларів. Потім, використовуючи мої телефони, викрадачі зв'язалися з моїми родичами і партнерами, обманним шляхом змусивши їх передати їм права на ряд об'єктів нерухомості", - розповів Сальдо.

За його словами, звільнитися йому допоміг спільник викрадачів, громадянин Болгарії. Житель Херсона, якого Сальдо звинуватив у викраденні, згодом нібито сам заявив у поліцію, що став жертвою викрадення з боку Сальдо.

Як повідомляв "Апостроф", в лютому Володимира Сальдо в Херсоні на сесії міської ради облили червоною фарбою.