RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Розвідка дізналася, як російські військові на Донбасі мало не стратили свого офіцера

Українська розвідка розповіла, як російські військові на окупованому Донбасі намагалися здiйснити самосуд над своїм офіцером у зв’язку з неякісними патронами.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України.

"Зафіксовані чергові випадки поставки з території РФ для використання в бойових діях боєприпасів, які потребують утилізації з урахуванням закінчення термінів придатності, мають ознаки псування і часткового руйнування і несуть відкриту небезпеку життю і здоров'ю особового складу", — наголошується в повідомленні.

"11 травня цього року військовослужбовці 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ висловили відкрите обурення черговою партією патронів 70-х років випуску, 75 % яких під час стрільби дають осічку, і намагалися вчинити самосуд над офіцером, який супроводжував доставку цієї партії патронів з території Росії", — розповіли розвідники.

"Встановлено персональні дані військовослужбовця, що супроводжував боєприпаси: підполковник ЗС РФ Галанов Аюр Ердемович для незаконного перетину російсько-українського кордону на ділянці, яка тимчасово не контролюється Україною, використовував паспорт громадянина РФ 8102 401420", — повідомляють у розвідувальному відомстві.

"Для зниження напруги серед військовослужбовців 9 ошмсп мп командування 1 АК ЗС РФ віддало наказ на знищення всієї партії зіпсованих боєприпасів за допомогою підриву", — додали розвідники.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українська розвідка доповіла, що в стані бойовиків на Донеччині почастішали випадки захворювання на СНIД.

Серед російських військовослужбовців на Донбасі зростає кількість охочих повернутися назад до Росії.