RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Вакарчук, Савченко та інші: з'явилися фото з останньої політтусовки посла США в Україні

У мережі з'явилися фотографії з урочистого прийому з нагоди Дня незалежності Америки, який влаштував посол США в Києві Джеффрі Пайетт.

Знімки опублікувало видання Страна.

Наголошується, що для посла США Джеффрі Пайетта це був останній посольський прийом в Україні — офіційний Вашингтон переводить його в Грецію на аналогічну посаду. Пайетт був призначений послом Сполучених Штатів Америки в Україні у серпні 2013 року.

На прощальний прийом Пайетта прийшли відомі політики — глава Адміністрації президента Борис Ложкін, спікер Верховної Ради Андрій Парубій, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр енергетики Ігор Насалик, мер Києва Віталій Кличко, мер Львова Андрій Садовий, нардепи Сергій Лещенко та Мустафа Найєм, екс-заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, а також співак Святослав Вакарчук та головний рабин України Моше Асман.

Святослав Вакарчук на прийомі охоче робив селфи з прихильницями.

Ложкін, Аваков і Парубій (зліва направо) поспілкувалися з військовими США.

Нардеп Надія Савченко вела світську бесіду на свіжому повітрі.

Святослав Вакарчук і журналіст Віталій Портников обговорили ситуацію в Україні.

Фото strana.ua

Урочистості розпочалися з виконання американського гімну, а український гімн, який пролунав другим, співали всі присутні.

На заході пригощали чіпсами і бургерами, також були стейки з червоної риби, а ще всім охочим роздавали сонцезахисні окуляри зі зірково-смугастим малюнком. Поїли гостей вином. У святковій промові Пайетт не говорив про свій відхід з поста посла, а говорив про День Незалежності та його значення для США та світової демократії.

Атмосфера вийшла розслаблена. День видався спекотним, всі присутні знемагали від високої температури, оскільки прийом проходив на вулиці, а щільність гостей була така, що парасольки не рятували від спеки.

Як повідомляв "Апостроф", Джеффрі Пайетта, який за інформацією ЗМІ буде переведений в Грецію, на посту посла США в Україні замінить екс-посол США у Вірменії та Киргизстані Марі Йованович.