RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Волинська трагедія: Порошенка похвалили за його жест примирення

Президента України Петра Порошенка похвалили в соцмережах за те, що він покладанням квітів ушанував у Варшаві пам'ять жертв Волинської трагедії, які загинули від рук українців.

"Порошенко у цьому жесті - молодець. Той, хто бачить в реакції поляків на слово Волинь тільки політику, - не має ні розуму, ні серця", - написав на своїй сторінці в Facebook журналіст Вахтанг Кіпіані.

"Те, що Петро Порошенко зробив хід конем і не побоявся вшанувати пам'ять жертв Волинської трагедії в Польщі, дуже правильно і своєчасно. Польща наш довгостроковий і надійний союзник, і ми не дамо Москві розсварити нас з нашим вірним другом. У нашої спільної з поляками історії багато трагічного. І тому сьогодні українці і поляки повинні проявити максимум такту до нашої спільної історичної пам'яті. Президент це розуміє. Забувати про трагічні епізоди не можна. Потрібно пам'ятати і шанувати, але рухатися вперед з холодною головою, оберненою в майбутнє, а не минуле", - зазначив у соцмережі політтехнолог Тарас Березовець.

Блогер Сергій Жорін назвав покладання Петром Порошенком квітів "відмінним дипломатичним ходом, який може миттєво згладити всі гострі кути, які з'явилися після рішення польського сенату про необхідність визнати цю подію геноцидом".

"Взагалі не бачу нічого поганого у визнанні помилок минулого. Навпаки, вміння визнати помилки і вибачитися - відмітна риса сильної людини. І тільки гопник може продовжувати битися головою в дерево і заявляти, що він ніколи не помилявся. Черговий плюс президенту", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", польський Сенат (верхня палата парламенту) ухвалив постанову, в якій події Волинської трагедії названі геноцидом. У документі сенатори закликали своїх колег з нижньої палати, Сейму, зробити 11 липня Національним днем пам'яті жертв геноциду, вчиненого проти поляків. У путінців викликала захват ця постанова Сенату Польщі.