RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​У Раді розповіли, як воєнний стан може вдарити по простим громадянам України

Координатор групи "Інформаційний опір", нардеп Дмитро Тимчук прокоментував гучний вислів секретаря РНБО України Олександра Турчинова про можливе введення в країні воєнного стану через ескалації ситуації на Донбасі.

"Я вважаю, що в даній ситуації має сенс вводити воєнний стан лише на окремій території, тобто на території проведення АТО. Справа в тому, що у нас дуже багато патріотично налаштованих громадян, які кричать про те, що потрібно вводити в країні воєнний стан, але дуже мало хто з них розуміє, що це таке на побутовому рівні", - пише Тимчук в своїй статті на "Апострофе".

"Воєнний стан - це означає, що буде, наприклад, трудова повинність для мирного населення, яке не підлягає мобілізації. Прийдуть до бізнесмена і скажуть: давай бери лопату і йди рити окопи. Крім того, вводиться комендантська година. Також можливо вилучення особистого транспорту громадян. Те ж саме стосується поселення військовослужбовців в приватне житло громадян: наприклад, приходять до тебе і кажуть - з цього дня у вас буде жити десять мобілізованих", - пояснює військовий експерт.

"Ці люди, які кричать про введення військового положення, не розуміють, що це для кожного з них може означати. Тому я порадив би дуже обережно до цього ставитися. Але що стосується запровадження воєнного стану на прифронтовій території, то розгляд цього питання цілком можливе", - додав нардеп.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа" Рада підтримає введення воєнного стану, - Дмитро Тимчук.