RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Війна на Донбасі: в Україні вказали на нову "невійськову" тактику Путіна

Політичний експерт МЦПД Анатолій Октисюк заявив, що Росії не вигідно вести активні воєнні дії на Донбасі, оскільки в Кремлі мають намір до кінця 2016 року послабити санкції і нормалізувати відносини із Заходом.

Про це Октисюк написав у своїй статті для "Апострофа".

"Кремль зрозумів, що пряма військова інтервенція тільки згуртувала український народ і ще більше розгорнула Києва на захід. Колись дружня країна після непродуманої і авантюристкою політики Путіна в Криму і на Донбасі дуже швидко перетворилася на найлютішого ворога і стала форпостом антиросійської політики у Східній Європі", - зазначив політичний експерт.

За його словами, в РФ взяли курс на розгойдування ситуації в Україні невійськовими методами, зокрема, в політичній, релігійній, банківської або гуманітарній сферах.

"Восени українського президента чекає низка викликів, і якщо влада не буде реально боротися з корупцією, проводити системні реформи, може знову стати актуальним питання дострокових виборів. У цьому випадку політичний ландшафт в Україні може істотно змінитися, і це розуміють всі", - пише Октисюк.

Він вважає, що у РФ чекають моменту, коли в Україні до влади прийдуть прокремлівські політики.

"У Росії не приховують, що якщо знадобиться, вони готові чекати, скільки потрібно, поки в Україні не створяться сприятливі умови, і до влади прийдуть, як кажуть кремлівські пропагандисти, "тверезі політики". Тому Кремль буде паралельно використовувати тут нові інструменти "м'якої сили" і намагатися відновити свій вплив", - додав експерт.

Докладніше читайте в статті Анатолія Октисюка "Донбас може чекати "глибоке заморожування" на десятиліття" для "Апострофа".