RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Розвідка розповіла про витівки Путіна з донбаськими дітьми

У розвідці розповіли про проведення Кремлем "патріотичного" виховання школярів з окупованого бойовиками Донбасу, куратором якого є повноважний представник президента РФ.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України.

"З метою навмисного створення та посилення негативного ставлення місцевого населення тимчасово-окупованих Донецької та Луганської території до Збройних сил України і керівництва держави офіційна Москва продовжує організовувати та реалізовувати заходи щодо так званого "патріотичного" виховання громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Зокрема, діти шкільного віку з окупованих районів під час літніх канікул проходитимуть 18-денну військову підготовку в оборонно-спортивному учбовому таборі "Гвардеєць", який створений на базі 210 міжвидового регіонального учбового центру інженерних військ Міністерства оборони Россійської Федерації (військова частина 64120, м. Кстово, Нижегородської області)", - зазначили в розвідці.

Ініціатором цього виступив повноважний представник президента Росії в Приволзькому федеральному окрузі М. Бабич при сприянні Міністерства оборони Росії і Добровільного товариства сприяння армії, авіації і флоту Російської Федерації.

Також звертається увага, що в червні 2016 року перша група дітей з тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей вже пройшла підготовку у зазначеному таборі.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі з'явилося відео з дітьми з Луганська, які пройшли підготовку в оборонно-спортивному таборі Міністерства оборони РФ "Гвардеєць".