RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Плотницького розповіли, як його підривали

У так званому "міністерстві державної безпеки ЛНР" встановили, яка вибухівка була використана при замаху на ватажка ЛНР Ігоря Плотницького.

Про це пишуть на сайті т. н. МДБ ЛНР.

Відзначається, що в якості вибухової речовини використовувався гексоген з флегматизатором. У "МГБ ЛНР" також повідомили, що центр вибуху розташовувався перед світлофором на електроопорі. Заряд був розміщений на стовпі зовні, з боку пішохідної частини дороги. Його встановили на висоті один метр від землі. В якості оболонки для вибухівки використовувався зелений поліпропіленовий мішок. Можливий вага заряду становить 10-15 кг в тротиловому еквіваленті.

У "МГБ ЛНР" повідомили, що у них є кілька версій події, за однією з них до замаху на Плотницького причетна якась українська розвідувально-диверсійна група.

Нагадаємо, машину, в якій їхав Плотницький з водієм і охоронцями, підірвали у луганську сьогодні вранці. В результаті замаху Плотницький отримав різні травми і пошкодив очі.

Як повідомляв "Апостроф", ватажок ДНР Олександр Захарченко стверджує, що знав про підготовлюваний замах на Ігоря Плотницького.