RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

14 квітня

Всі новини

Скандальна хресна хода: у Авакова показали смертельну знахідку в Києві

У Києві на шляху прямування скандальної хресної ходи Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП), яка з'явиться в столиці 27 липня, правоохоронні органи виявили закладену вибухівку.

Про це повідомляє прес-служба столичного ГУ Національної поліції.

Відзначається, що близько 06:00 ранку надійшло два анонімних повідомлення про те, що за маршрутом хресного ходу в Святошинському районі і в напрямку міста Бориспіль закладена вибухівка.

"Під час перевірки вказаних об'єктів правоохоронці виявили декілька небезпечних предметів, зокрема: у напрямку міста Бориспіль виявлено обрізану каністру, в якій службова собака відчула запах вибухової речовини. Фахівці вилучили з каністри дві гранати "Ф-1", два запали до них та "РДГ" (ручна димова граната). Окрім цього, у Святошинському районі в напрямку Житомира правоохоронці також виявили предмети, зовні схожі на вибухові пристрої. Під деревом у траві лежала обрізана пластикова пляшка з двома предметами, ззовні схожими на гранати, запали до них та "РДГ". Усе вилучене направлено на дослідження", - розповіли в поліції.

У зв'язку з цим рух хресного ходу в даний час призупинено.

Цю ситуацію прокоментував у своєму Facebook голова МВС Арсен Аваков.

Як повідомляв "Апостроф", екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов підтвердив інформацію української розвідки про те, що за скандальною хресною ходою УПЦ МП в Україні стоять російські спецслужби.