RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Скандал навколо "Миротворця": Аваков спричинив бум у мережі випадом на адресу журналістів

Голова МВС Арсен Аваков висловився щодо закриття українського інтернет-ресурсу "Миротворець", який нещодавно опублікував дані "акредитованих" бойовиками самопроголошених Л/ДНР журналістів.

"Зрозуміло скажу - у продовження дискурсу, що набуває обертів, по "Миротворцю": Так, я не визнаю ні ДНР, ні ЛНР, ні КРИМСЬКУ АВТОНОМІЮ у складі Росії, як і нікого іншого, хто проголошує себе владою на окупованій УКРАЇНСЬКІЙ землі! Я вважаю неможливим будь-які контакти із самопроголошеною окупаційною владою – неможливим і аморальним. Я так вважаю! Це моє рішення і мій світогляд, на якому будується моя позиція з багатьох питань", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

"У когось може бути інший резон – і ЦЕ ВАШ ВИБІР - чи співпрацюєте з окупаційною владою? Реєструєтесь у Безлерів і Гіркіних, вбили сотні патріотів – ЦЕ ВАШ ВИБІР. Але тільки не ховайте цей ВАШ ВИБІР, звинувачуючи хлопців з сайту "Миротворець". Волонтери сайту "Миротворець" зробили свій вибір – боротися з окупаційною владою, а не реєструватися у них для роботи.

Не про списки йдеться, і без того відкриті - не будьте наївними. Йдеться про здійняте неадекватне виття проти волонтерів "Миротворця", котрі проводили не одну і не дві операції, добуваючи для спецслужб України безліч важливої інформації.

Не про журналістів йдеться - про подвійні стандарти - з'ясувалося, що серед розкритих паперів щось недобре для цеху? Чи не цей цех говорить про ПОЗАВИБІРКОВУ відкритість? Або тут можна, а тут не можна? ...тут читаємо, а тут рибу загортаємо?.. тут публікуємо таємницю офшорів і деталі про сім'ї розслідуваних персонажів, а тут ПЕРЕХОДИМО В СТОГНАННЯ від власноруч наданих окупаційній владі даних.

Комусь прикро, що ці дані розташовані на сусідніх сторінках зі списками бойовиків, завербованих для диверсійних рейдів по нашій території?.. Це ЇХНІЙ вибір. І не "Миротворець" тут виною. Вибір цей був тоді зроблений, коли журналісти самі передали свої дані бандитам з окупаційного режиму.

І останнє.. не чув і сотої частки стогонів, коли ворожі сайти публікували списки добробатів і патріотів, які були передані їм зрадниками. А вони реально воювали, і частина їхніх сімей жила на окупованій території", - підкреслив глава МВС.

Заяву Авакова у Facebook прокоментували прес-секретар МВС України Артем Шевченко та співробітниця CNN International в Україні Вікторія Бутенко.

Також на ситуацію відреагував відомий кримськотатарський журналіст Айдер Муждабаєв: "Голова МВС підтвердив, що зв'язок між журналістськими публікаціями з офшорами і подальшими публікаціями даних журналістів як якогось узагальненого компромату" — прямий. Коментувати, мені здається, більше нема чого, інформація з перших вуст. Вважаю, що цей пост міністра — ще одна помилка представників влади. На жаль, до журналістів ніхто не прислухається, навіть до європейських, американських. І західний досвід нам не указ. "У радянських власна гордість". У світі ж це все давно проходили. Влада набила шишки на спробах ставити пресу на місце, і так не поводяться. Тому що такі спроби закінчуються там відставками. На мою думку, для представників МВС набагато краще було виправити першу помилку, ніж робити другу".

Як повідомляв "Апостроф", російські ЗМІ розповіли, чим загрожує журналістам РФ, котрі отримували акредитацію в так званих ДНР і ЛНР, публікація на сайті "Миротворець" їхніх даних.