RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Олімпіада-2016: путінці лютують від вчинку українського гімнаста

У РФ лютують від рішення українського гімнаста Олега Верняєва не спілкуватися з представниками російських ЗМІ на Олімпійських іграх у Ріо: напередодні після завоювання срібної медалі в абсолютній першості Верняєв проігнорував росіян у мікст-зоні.

Про це повідомляє "Спорт-Экспресс".

"Неприємний епізод стався після змагань гімнастів у мікст-зоні, куди виходять призери для спілкування з журналістами. Кореспондент російського телебачення гукнув Верняєва. Той підійшов, але, побачивши мікрофон з написом" Росія", одразу демонстративно розвернувся і пішов до роздягальнї, не сказавши ні слова", - повідомляє кореспондент видання.

"Бандерівське дрантя", "Дрібна людинка", "Чудик зомбований не на жарт ...", "Людина з Донецька і виступає за Україну. Які питання можуть бути?" - такі коментарі з'явилися під повідомленням СЭ.

А трохи пізніше, через кілька годин, видання зробило матеріал під назвою "Українець Верняєв виконав наказ ігнорувати росіян", де описуються всі випадки відмов українських спортсменів спілкуватися з росЗМІ, в тому числі знаменитий випадок з тенісистом Сергієм Стаховським, який прямим текстом заявив, що не збирається говорити з росіянами. Також журналіст нагадав про те, що міністр молоді та спорту України Ігор Жданов дав чітку директиву спортсменам ігнорувати пропагандистські ЗМІ.

Нагадаємо, Верняєв поступився золотою медаллю японцеві Кохеї Учимурі - титулований опонент обійшов 22-річного донеччанина в останній вправі на перекладині.

Як повідомляв "Апостроф", у соцмережах обурилися рішенням суддів, які очевидно допомогли японцеві обіграти Верняєва.