RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Росію звинуватили в застосуванні запалювальних бомб у Сирії: опубліковано відео

Російські Повітряно-космічні сили (ПКС) скинули фосфорні бомби на підконтрольні опозиції райони сирійського міста Алеппо.

Про це повідомляє агентство "Анадолу" з посиланням на одного з місцевих активістів Асада Сабага.

Бомбардування, зокрема, були здійснені в ніч на 22 червня по районах Анадан і Хрейтан, а також по селищах Кафр Хамра і Мараат Артик. Місцеві жителі намагаються врятуватися від бомбардувань у підвалах будівель.

"ПКС Росії вже два дні скидають фосфорні бомби на одні і ті самі райони Алеппо. Бомби буквально сиплються на наші голови. Єдиною втіхою є те, що жертв вдалося уникнути", - сказав активіст.

У свою чергу британське видання The Times повідомляє про застосування Росією в Сирії термобаричних бомб і білого фосфору.

"Росія грубо порушує міжнародні конвенції, скидаючи на житлові квартали сирійського міста Алеппо запальні бомби з імовірно білим фосфором", – пише видання.

Також воно прокоментувало опубліковане в мережі відео бомбардування.

"На кадрах видно вибухи, на думку експертів, термобаричних бомб – найпотужнішої зброї після ядерного озброєння, яка використовується в безпосередній близькості до міської забудови, що може мати катастрофічні наслідки для цивільного населення", – зазначили в ЗМІ.

Як повідомляв "Апостроф", російський пропагандистський телеканал RT продемонстрував відеозапис з авіабази Хмеймім у Сирії, на якому зображено російський бойовий літак із забороненою зброєю – касетними боєприпасами.

За матеріалами "24"