RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Порошенка дали несподіваний прогноз щодо закупівель газу в Росії

У цьому році Україна може повністю відмовитися від імпорту російського газу.

Такий прогноз дав "Апострофу" екс-віце-прем'єр Польщі і один з радників щодо реформ в Україні Лєшек Бальцерович.

Відомий польський реформатор розповів про те, які результати дала Україні Угода про асоціацію з ЄС, котра почала діяти з 2016 року.

"Найважливіше те, що ця угода взаємовигідна. Польща відкрилася для Заходу 25 років тому, і це було одне з моїх перших рішень. Ми дуже виграли від цього, і від цього виграв також Євросоюз", — зазначив Бальцерович.

"Одне з найбільших, хоча і вимушених досягнень України, — це диверсифікація торгівлі. Тепер Україна набагато менше залежить від експорту в Росію. Головними ринками для України стали Євросоюз, Туреччина, Азія. Великим досягненням є й те, що Україна майже повністю стала незалежною від Росії щодо імпорту газу. Завдяки цьому ви сувереннi", — зазначив польський реформатор.

"В Україні всі люблять скаржитися замість того, щоб показати, чого вдалося досягти. Ще кілька років тому Україна імпортувала з Росії 40 млрд куб. м газу, а в цьому році з Росії, ймовірно, буде нульовой імпорт", — припускає Бальцерович.

Нагадаємо, у квітні Лешек Бальцерович став позаштатним радником президента України Петра Порошенка і його представником в Кабінеті Міністрів. За словами поляка, він погодився на це не заради грошей, а для того, щоб допомогти Україні.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофу": Лешек Бальцерович: в Україні всі люблять скаржитися і запитують, коли я здамся.