RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Financial Times вказав на феномен України у виборах президента США

Політичні діячі України вживають заходів для ослаблення позиції кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа.

Про це повідомляє російське видання Газета.rи з посиланням на Financial Times.

ЗМІ зазначають, що перспектива перемоги на виборах у США Трампа, який позитивно відгукувався про РФ і її президента Володимира Путіна, змусила українських політиків зробити те, чого вони ніколи не робили раніше: побічно втрутитися в американську передвиборну гонку.

Зокрема, пишуть ЗМІ, депутат Верховної ради від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко опублікував документи, які свідчать про отримання головою передвиборного штабу Трампа Полом Манафортом декількох мільйонів доларів неофіційних платежів під час роботи на колишнього президента України Віктора Януковича. Після цього скандалу Манафорту довелося звільнитися.

Також, як підкреслює видання, тривога українських політиків посилилася через заяву Трампа про можливість розгляду питання визнання окупованого Криму російським. Крім того, в Києві занепокоїлися з приводу інформації про виключення з програми республіканців пункту про постачання зброї Україні.

Сам Лещенко в інтерв'ю виданню заявив, що обрання Трампа президентом США змінило б проукраїнський порядок в американській зовнішній політиці. Нардеп додав, що Трамп є проросійським кандидатом, який здатний порушити геополітичну рівновагу в світі.

Видання повідомляє, що прозахідний уряд, який прийшов до влади в 2014 році, підтримує кандидата на посаду президента США від Демократичної партії Хілларі Клінтон, але колишні соратники Януковича зайняли сторону Трампа.

Як повідомляв "Апостроф", Дональд Трамп заявив, що спроба повернути Крим силою може призвести до Третьої світової війни.