RU  UA  EN

Понеділок, 29 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 квітня

Всі новини

Конфуз прем'єра РФ з пенсіонерами в Криму: у Росії висміяли Путіна за його виправдання

Російський журналіст Карина Орлова висміяла президента РФ Володимира Путіна за його спробу виправдати прем'єр-міністра Дмитра Медведєва, який побажав пенсіонерам в Криму "гарного настрою" і порадив "триматися".

Про це вона написала у блозі для "Ехо Москви".

"Наші сусіди в Україні (так і сказав — в Україні!!), припустимо. Ми говоримо, що інфляція минулого року в Росії дуже велика, 12,9%. А там — 48,7%. Середня пенсія у нас 200 доларів, а в Україні 76 доларів. Різниця є? Так ми хоч на 4% та проіндексували, а в Україні взагалі ніякої індексації, плюс підвищення пенсійного віку. Все пізнається в порівнянні", - процитувала Путіна журналіст.

"Дуже добре сказав Великий Лідер Великої Держави, краще не придумаєш. Пізнаємо в порівнянні. Ось, припустимо, в Ліберії і ДР Конго досі їдять людей. Від голоду і тому що культ. Так у нас хоч раз в тиждень по шматочку та м'ясо тварин поки їдять. Різниця є? Або взяти Зімбабве. Там зовсім нещодавно, вісім років тому, інфляція склала 79,600,000,000%. Завдяки блискучому економічного курсу великого друга Росії, ще одного Великого Лідера Великої Африканської Держави Роберта Мугабе один американський долар коштував аж цілих 2,621,984,228,675,650,147,435,579,309,984,228 зімбабвійських доларів", - іронізує Орлова.

"Жителі країни відчували себе справжніми багатіями, коли щоб купити буханець хліба, несли в магазин чотири валізи грошей, буквально. Так у нас хоч 67 рублів за долар. Різниця є? Ну з тих пір справи в Зімбабве, правда, дещо поліпшилися, коли країна перейшла в розрахунках на американський долар. Сьогодні пенсії там починаються від 10 доларів в місяць. Різниця є?", - продовжує висміювати Путіна журналіст.

"Або ось ІГІЛ. Ось в ІГІЛ голови відрізають людям. А у нас...а у нас, до речі, теж, і ходять безкарно так годинами вулицями столиці. Тепер зрозуміло, на кого все це час дорівнювала Велика Держава під керівництвом Великого Володимира Путіна. На Україну! Ура! Ми перемогли! Встали з колін. І світ здригнеться. Здригнеться, точно кажу, коли вставши, ми впадемо всім своїм величезним тілом об землю", - пише журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", у відповідь на заяву Медведєва пенсіонерам в Криму, в мережі опублікували жартівливий макет нових російських грошей, на яких зображений російський прем'єр.