RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Журналістка розповіла, як Путіну допомагає загроза захопити Київ

Російська журналістка Карина Орлова вважає, що ліберали в РФ створюють президенту Росії Володимиру Путіну імідж всемогутнього.

Про це Орлова написала в своїй колонці для Эха Москвы.

"Знаєте, хто найбільше прославляє ідею путінської всемогутності? Російські ліберали. Як у Росії, так і на Заході. Це коли непримиренні критики Кремля пишуть і кажуть, що через два тижні Путін візьме Київ. Або через десять днів завдасть удару по Саудівської Аравії. Чи Катару. Або все разом. Або що анексія Криму готувалася десять років тому. Або що Путін переграв всіх в Сирії, ось зараз він пішов звідти, але це тому, що Обама слабак, а Путін готує щось нове і масштабне. Або що санкції проти Росії майже не працюють. Або що в обмін на звільнення Савченка з Росії вже прийнято рішення зняти санкції (які не працюють, звичайно ж) або вже визнали Крим", — зазначає журналістка.

"У всіх цих ідей, що дуже важливо, озвучених людьми з першокласною освітою та досить високим статусом, які дійсно поділяють демократичні цінності, є дуже важливий підтекст — Путін може все. Не здатний навіть, а саме може. І нічого йому за це не буде. Може і Київ взяти, і Саудитів розбомбити. А ще може підкупити всіх на референдумі в Нідерландах, щоб там проголосували проти вступу України в ЄС. Ах так, а ще це сам Путін і вкинув Панамські папери, щоб завдати удару по західним політикам, тому що у самого-то у нього всього два мільярди знайшлося. А ще це Путін озброїв сирійських біженців. Ну і звичайно, це Путін скупив оптом правих радикальних європейських політиків, чому Європа вже розійшлася по швах. І Brexit — це теж Путін", — пише Орлова.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російська журналістка Юлія Латиніна розповіла про ряд абсолютно абсурдних судових процесів, які ведуться в РФ по відношенню українцям.