RU  UA  EN

Понеділок, 29 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 квітня

Всі новини

У Росії розповіли, які помилки війни на Донбасі Путін врахував в Сирії

Російський політик, член Політичного комітету російської партії "Яблуко" Лев Шлосберг розповів, що президент РФ Володимир Путін під час війни з Сирією врахував помилки, допущені на Донбасі.

Про це Шлосберг сказав в інтерв'ю Собеседнику.

"Ця ситуація принципово відрізняється від тієї, що була з Україною. Справа в тому, що участь російських Збройних сил у бойових діях на території України заперечувалося два роки тому, заперечується і сьогодні. Ситуація в Сирії інша: війська беруть участь офіційно повідомляється, що військовослужбовці загинули в Сирії. Для армії, для військових, для членів їх сімей це дуже важливо, оскільки не заперечується факт бойових дій на території чужої держави", — зазначив російський політик.

"ці бойові дії санкціоновані відповідно до закону. Участь наших Збройних сил в українському конфлікті, коли заперечувалося участь наших військ, а похорони проходили дивно і дуже образливо для військових, — це викликало колосальний скандал у суспільстві, в тому числі всередині армії — мені це відомо зі спілкування з військовослужбовцями у високих чинах. Зараз це громадське обурення враховано. Члени сімей та друзі знають, де воював і де загинула людина, і можуть відкрито про це говорити", — сказав Шлосберг.

Як повідомляв "Апостроф", член Політичного комітету російської партії "Яблуко" Лев Шлосберг вважає, що окупований РФ Крим потрібно повернути Україні через суд.