RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Ватажок ДНР розповів, як це бути маріонеткою Путіна

Ватажок самопроголошеної ДНР Олександр Захарченко заявив, що жодного разу не отримував наказу з Кремля, щоб діяти тим або іншим чином.

Про це він сказав у ході "онлайн-конференції з мешканцями Києва", зміст якої опубліковано на сайті бойовиків "ДАН".

На питання про те, чи не гидко йому бути маріонеткою російської влади, Захарченко сказав: "Ви хоч раз бачили, щоб віце-прем'єр Росії засідав на чолі нашого уряду? Ні? А я Байдена бачив у Києві, в президентському кріслі бачив. Ви хоч раз бачили, щоб представники Росії приїжджали в Народну Раду ДНР і буквально продавлювали ті чи інші рішення, які не подобаються нашій Народній Раді? Ні? А я Нуланд, Пайєтта та інших офіційних представників США у Верховній Раді бачив. Ви хоч раз бачили, щоб офіційні представники Росії викликали наших бізнесменів "на килим" і змушували їх приймати ті чи інші рішення? А я Коломойського у Пайєтта бачив (по телевізору, зрозуміло). А тепер давайте поговоримо про маріонетки)) Але не зі мною".

"З іншого боку, Ваші ЗМІ чомусь як дані розвідки подають інформацію про те, що представники Росії ведуть діалог з нашими представниками в Мінській Контактній групі. Але ж саме це і було вирішено, коли підписувався Комплекс заходів. Проте я жодного разу не чув НАКАЗУ з Москви про те, що ми повинні діяти тим або іншим чином. Так, у Москви є думка (базується на власних інтересах і на постійному діалозі з Францією і Німеччиною в "нормандському форматі"), але і в нас є позиція, яка заснована на думці більшості наших жителів. І це є підставою для діалогу між Москвою і Донецьком", - додав Захарченко.

Як повідомляв "Апостроф", ватажок батальйону бойовиків так званої ДНР "Схід" Олександр Ходаківський розповів про те, що РФ вирішила скоротити фінансування терористів на окупованому Донбасі через тотальну корумпованість ватажків бойовиків.