RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Смерть оперного співака на Донбасі: журналіст з РФ вказав на сумну тенденцію

У зв'язку із загибеллю на Донбасі відомого оперного співака Василя Сліпака, який воював на боці сил АТО як доброволець від "Правого сектора" в мережі звернули увагу, що Україна через агресію РФ втрачає представників еліти, в той час як Росія посилає воювати за ДНР і ЛНР чоловіків, які не досягли особливого успіху в житті.

Російський журналіст Аркадій Баченко поміркував на цю тему.

"Одна з основних мерзот цієї поганою війни в тому, що російський світ втрачає свої декласовані верстви населення, а Україна змушена втрачати весь зріз суспільства. Російський світ втрачає мийників автомийок. Україна - оперних співаків, журналістів, айтішників, бізнесменів...", - пише Бабченко в Facebook.

"Росія перемелює український генофонд. Робить з Україною те, що зробила з собою. Прізвище Слипака я сьогодні почув вперше, але сам факт втрати життя - для мене трагедія. Не питай, про кого дзвонить дзвін... Це має бути окремим пунктом звинувачення в Гаазі. Не просто злочин проти людяності. Злочин проти людського генофонду. Проти людської раси. Проти культури. Проти науки. Проти розвитку. Злочин проти планети. Злочин проти майбутнього. "Нанесення непоправної шкоди майбутнього людства". Напевно, так має бути сформульований цей пункт", - підкреслив журналіст.

За годину публікація Бабченка зібрала більше 3 тис. лайків і більше 400 репостів.

Як повідомляв "Апостроф", загибель Сліпака викликала хвилю скорботи в соцмережах. Він загинув від кулі снайпера вранці 29 червня під Донецьком.