RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Досьє

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

 

Бобровська Соломія Анатоліївна

Соратниця Міхеїла Саакашвілі Соломія Бобровська була наймолодшим керівником області в історії України. Вона керувала Одещиною у віці 26 років. Соломія займалася також громадськими проектами та стала депутатом Верховної Ради від партії "Голос".

Беленюк Жан Венсанович

Жан Беленюк, син біженця з Руанди та українки. Він зробив успішну кар'єру спортсмена. На Олімпіаді-2020 у Токіо Беленюк став олімпійським чемпіоном з греко-римської боротьби. 2019 року він пройшов до Верховної Ради за списками партії "Слуга народу".

Безугла Мар'яна Володимирівна

Мар'яна Безугла стала депутатом Верховної Ради від партії "Слуга народу". Вона часто потрапляла у скандали через свої висловлювання. 2024 року викликала обурення українців своїми критичними зауваженнями на адресу головкому ЗСУ Валерія Залужного та закликала до його відставки. Після цього вона вийшла із президентської фракції.

Буданов Кирило Олексійович

ГУР під керівництвом Буданова провело кілька успішних операцій з ліквідації російських окупантів, після чого у ФСБ заявили, що він є "законною метою" для Росії. 2024 року наказом президента Зеленського Кирило Буданов удостоєний звання "Герой України".