RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

МВФ зробив тривожна заява по Україні

Офіційний представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Вільям Мюррей заявив, що питання про подальше фінансування України у рамках програми EFF як і раніше відсутня в порядку засідань ради директорів МВФ.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми очікуємо, що питання по Україні буде розглянутий радою директорів через деякий час.... Але у нас немає точної дати, коли рада директорів проведе засідання щодо завершення перегляду програми EFF. Це буде після щорічних канікул ради", - зазначив Вільям Мюррей.

За його словами, засідання по Україні можливе лише у другій половині серпня або у вересні, оскільки щорічні канікули ради директорів МВФ у 2016 році заплановані в перші два тижні наступного місяця. Однак він підкреслив, що на даний момент рішення про конкретну дату відсутня.

За інформацією ЗМІ, чотирирічна програма EFF, яка була відкрита в березні 2015 року, загальним обсягом $17,11 млрд за поточним курсом з першим траншем в $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів за близько $1,63 млрд і зменшення квартальних траншей в 2016-2018 роках до $0,61 млрд.

Однак на даний момент Україна отримала лише перші два транші. У свою чергу, Нацбанк України сподівається на отримання чергового траншу кредиту МВФ у кінці серпня поточного року.

Як повідомляв "Апостроф.Економіка", МВФ розгляне питання про продовження співпраці з Україною після виконання Києвом деяких технічних зобов'язань.