RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Фаворит Путіна на виборах США пролобіював резонансне рішення по Україні

Соціальні мережі бурхливо обговорюють рішення кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа, відомого проросійською позицією, по Україні.

Під тиском Трампа з виборчої програми були виключені вимоги про надання Україні летальних озброєнь, йдеться в матеріалі, опублікованому виданням The Washington Post, передає Голос Америки.

Після того, як в ході з'їзду партії одним з членів комітету було запропоновано внести поправки щодо збереження або посилення санкцій щодо Росії, посилення підтримки України і "летальних оборонних озброєнь", представники кампанії Трампа та партійні делегати, які його підтримують в результаті декількох маневрів домоглися виключення з платформи вимоги про "надання летальних озброєнь" і заміни її на "належну допомогу".

Після внесення відповідних змін, пропозицію було успішно проголосовано і внесено в офіційну Платформу Республіканської партії США

"Якщо вас турбує безпека Польщі, Естонії, Латвії, Литви, України та ін. ви не можете підтримувати Трампа", - зазначив в Twitter колишній посол США в Росії Майкл Макфол.

"Трамп чмо. Яке не хоче підтримувати Україну. Сподіваюся, воно не переможе на виборах...", - пише користувач Twitter під ніком Ледокоин Гетьмана.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Трампа неодноразово викривали в надмірній лояльності до Путіна, а також в міцних бізнес-зв'язках з російськими олігархами.