RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Польща оголосила, як Україна може виграти від Brexit

Спікер Сейму Польщі Марек Кухчинський вважає, що рішення Великобританії про вихід з Євросоюзу викличе необхідність змінити порядок функціонування європейських інституцій, що може полегшити шлях України до євроінтеграції.

Про це він сказав в Трускавці на спільному брифінгу з головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм за підсумками переговорів делегацій двох парламентів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо ми говоримо про майбутнє, перш за все, європейське майбутнє, про те, що буде відбуватися у зв'язку з рішенням, прийнятим Великобританією. Я вважаю, що це можливість і потреба внести зміни у функціонування європейських інституцій, таких як Європейський парламент та Європейська комісія. І в зв'язку з цим відкривається можливість змін відповідних положень, які спростили б Україні шлях до спільної, об'єднаної Європи, до європейської інтеграції", – сказав Кухчинський.

"У зв'язку з цим ми домовилися, що будемо працювати саме в цьому напрямку. Сподіваюся, що результати нашої роботи будуть хороші", - додав спікер польського парламенту.

Як повідомляв "Апостроф", російський політолог та член Громадської палати Росії Сергій Марков висловив свою думку з приводу того, що чекає Україну після виходу Великобританії з Європейського Союзу.